☰ Menu
    560400_kopie.jpg

    Foto 01

    foto - 404

Uw reacties


 

Foto 01

Het melkfabriek stond aan de Leenderweg. Ging dikwijls met mijn vader (Harrie Essing van Strafrecht) 's morgens de melkbussen ophalen bij de boeren. Gezellig met hem voor op de wagen naar het melkfabriek. Hij moest de bussen van de wagen af op de band zetten ,die gingen dan door een luikje naar binnen.Daarna werden ze door hem binnen leeggegoten en stond er aan de andere kant iemand die er een monster uitnam om de melk te keuren.Daarna gingen de lege bussen weer op de band de andere kant op door een luikje naar buiten.En werden weer op de platte wagen gezet.En dan gingen we weer terug en zetten we de melkbussen weer bij de boeren af.Allee bussen hadden een nummer ,iedere boer z'n eigen nummer.
Ik ging meestal aan de andere kant kijken daar werd er o.a.pudding,yoghurt,melk in flessen gedaan op een band en dan die zilverkleurige doppen er op geperst.

Ik vond het iedere keer leuk om te zien .

Beppie de Bie-Essing

Toegevoegd door Beppie de Bie -Essing op 06 april 2019

Foto 01

Hallo

Het was inderdaad leenderweg.
Ik ging in de school vakantie dikwijls met de buurman , harrie essing met paard en platte wagen de melkbussen de genummerde melkbussen bij de boeren ophalen en werden dan op het bordes bij de melkfabriek gezet en als ze leeg gemaakt waren weer terug brengen naar de boeren.
Het verbaasde .mij wel xat het wist welk .elbus nummer bij welke boer hoorde.

Nostalgie

Ad truijen

Toegevoegd door Ad Truijen op 06 april 2019

Toon meer reacties
Toon minder reacties

Reactie plaatsen


 

Mijn reactie heeft betrekking op:Ik accepteer de privacy policy.

Fotovisie maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x